Phyllanthus emblica

Phyllanthus emblica


AYUVIGO (forte) mengandung

Phyllanthus emblica

adalah kombinasi herbal yang aman dan efektif untuk pria.Dibuat dari bahan alam yang terbukti memiliki nilai nutrisi tinggiUNTUK BELANJA ONLINE KLIK http://www.binmuhsingroup.comHP: 085227044550 Tlp: 021-91913103 SMS ONLY: 081213143797@MyYM @MyFacebook @MyTwitter @MyYuwie @MyFriendster binmuhsin_group@yahoo.co.id

===

Medicinal use

In traditional Indian medicine, dried and fresh fruits of the plant are used. All parts of the plant are used in various Ayurvedic/Unani Medicine [Jawarish Amla] herbal preparations, including the fruit, seed, leaves, root, bark and flowers.[14] According to Ayurveda, amla fruit is sour (amla) and astringent (kashaya) in taste (rasa), with sweet (madhura), bitter (tikta) and pungent (katu) secondary tastes (anurasas).[14] Its qualities (gunas) are light (laghu) and dry (ruksha), the post-digestive effect (vipaka) is sweet (madhura), and its energy (virya) is cooling (shita).[12]

According to Ayurveda, amla is specific to pitta due to its sweet taste and cooling energy.[14] However, amla is thought to balance vata by virtue of its sour taste, and kapha due to its astringent taste and drying action. It may be used as a rasayana (rejuvenative) to promote longevity, and traditionally to enhance digestion (dipanapachana), treat constipation (anuloma), reduce fever (jvaraghna), purify the blood (raktaprasadana), reduce cough (kasahara), alleviate asthma (svasahara), strengthen the heart (hrdaya), benefit the eyes (chakshushya), stimulate hair growth (romasanjana), enliven the body (jivaniya), and enhance intellect (medhya).[14] According to Unani System of Medicine the Mizaj of Amla is Sard Khushk so that it is very good remedy for Haar Amraz[Hot Diseases][clarification needed]

In Ayurvedic polyherbal formulations, Indian gooseberry is a common constituent, and most notably is the primary ingredient in an ancient herbal rasayana called Chyawanprash.[12] This formula, which contains 43 herbal ingredients as well as clarified butter, sesame oil, sugar cane juice, and honey, was first mentioned in the Charaka Samhita as a premier rasayana or rejuvenative compound.[15][16]
In Chinese traditional therapy, this fruit is called yuganzi (余甘子), which is used to cure throat inflammation

Obat gunakan
Dalam pengobatan tradisional India, kering dan buah-buahan segar tanamandigunakan.Seluruh bagian dari tanaman yang digunakan dalam berbagai / AyurvedicUnaniKedokteran [Jawarish Amla] obat herbal, termasuk buah, biji, daun, akar, kulitdanbunga-bunga [14] Menurut Ayurveda., buah KLSLM adalah asam (KLSLM) danzat(kashaya) dalam rasa (rasa), dengan manis (madhura), pahit (tikta) dan pedas(katu)selera sekunder (anurasas). [14] kualitas Its (Gunas) ringan (laghu) dan kering(ruksha),yang efek pasca-pencernaan (vipaka) adalah manis (madhura), dan energi(Virya)adalah pendinginan (shita). [12]
Menurut Ayurveda, KLSLM khusus untuk pitta karena rasa manis dan energipendingin[14] Namun,. KLSLM diperkirakan untuk menyeimbangkan vata berdasarkanrasaasam, dan kapha karena rasa astringent dan tindakan pengeringan. Ini dapat digunakan sebagai rasayana (rejuvenative) untuk mempromosikan umur panjang,dantradisional untuk meningkatkan pencernaan (dipanapachana), sembelitmengobati(anuloma), menurunkan demam (jvaraghna), membersihkan darah(raktaprasadana),mengurangi batuk (Kasahara), meringankan asma (svasahara),menguatkan jantung(hrdaya), manfaat mata (chakshushya), merangsang pertumbuhanrambut(romasanjana), meramaikan tubuh (jivaniya), dan meningkatkan kecerdasan(medhya)[14] Menurut Sistem Unani Kedokteran yang Mizaj. dari Amla adalah SardKhushksehingga obat sangat baik untuk Haar Amraz [Hot Penyakit] [klarifikasidiperlukan]
Dalam formulasi polyherbal Ayurvedic, gooseberry India adalah konstituen umum, dan terutama adalah bahan utama dalam sebuah rasayana herbal kuno yang disebutChyawanprash. [12] Ini formula, yang mengandung 43 bahan herbal sepertimentegajuga dijelaskan, minyak wijen, jus tebu , dan madu, pertama kali disebutkandalamSamhita Charaka sebagai rasayana utama atau senyawa rejuvenative. [15] [16]

One response to this post.

  1. Posted by onny hendrawan on Januari 24, 2012 at 12:58 am

    Saya mempunyai kemloko (Phyllanthus Emblica) segar, baru dipetik dari pohon..
    Buat teman2 yang tahu cara meneringkannya (membuat SIMPLISIA) tolong dong bantuin Gue..
    Thanks,
    onny 081334032501

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: